Go Home

Erik op ten Berg

Erik op ten Berg
 

JE NE
CHERCHE PAS,
JE TROUVE

 

Erik is een creativity professional pur sang. Hij is er in opgeleid, heeft hiermee jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en past het zelf dagelijks toe, 24/7!

Erik is een creativity professional pur sang. Hij is er in opgeleid, heeft hiermee jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en past het zelf dagelijks toe, 24/7!

  • Ervaring: 7 jaar adviseur bij de InnovatieCentra in Amsterdam en 5 jaar assembly manager bij Nooteboom Trailers in Wijchen. In 2000 eigen bedrijf Pioen consult begonnen en sinds 2002 partner bij het COCD (Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken). In 2010 CACTuz opgericht, Center for Advanced Creative Thinking, een adhoc 'cohort' van creativity professionals.
  • Opleiding: jaren 80 Industrieel Ontwerpen aan TU-Delft en jaren 90 veel trainingen in innovatie, management en creatief denken. Vanaf begin 2000 coaching, NLP, faciliteren en Creative Problem Solving. In 2012 Master of Science Degree in Creativity and Change Leadership afgerond in Buffalo (VS).
  • Karakter: al tientallen jaren is Erik gepakt door het creativiteitsvirus. Altijd genoeg inspirerende ideeën. Sterk in het aanbrengen van heldere structuren waardoor mensen zelf betere ideeën vinden om bijzondere dingen te doen. Het is ook zijn dagelijkse manier van leven dat hij graag met anderen deelt.
  • Inspiratie: Erik houdt van de Spaanse cultuur, de Italiaanse keuken, Argentijnse Tango, ambachtelijke zakmessen, roofvogels, hardlopen, backpackend reizen, ligfietsen, slenteren in musea, mooi design en spelen met digitale fotografie.
  • Extra: Erik gaf een TEDtalk over Creativity without Borders. Hij is program leader op de jaarlijkse CREA-conference in Italië, de ontmoetingsplaats voor creativity professionals. En hij was cowriter bij twee managementboeken. Een over Faciliteren zonder Omwegen, en een over Creativiteit en Innovatie.